PRINCIPIILE OFERTĂRII DE SUCCES

Principiul 39 | Importanța PRE-WORKULUI pentru ofertare

Importanța pre-work-ului în procesele de ofertare este fundamentală pentru eficiența și succesul pe termen lung al unei companii. Pre-work-ul implică un efort proactiv de a organiza și norma resursele înainte de a începe efectiv lucrul la un proiect.

Prin realizarea acestor etape preliminare, companiile pot avea un flux de lucru mai transparent și mai eficient, care să le permită să ia decizii informate și să își maximizeze profiturile

1. Organizarea propriilor resurse

Acest proces implică extragerea datelor relevante din ERP-uri sau programe de contabilitate și focalizarea pe resursele achiziționate frecvent, în cantități mari sau de mare valoare financiară. Categorisirea resurselor, de la tipurile de lucrări la materiale, aplicabilități și dimensiuni – este vitală.

Aceasta permite adăugarea unui cod intern specific companiei și asocierea automată a acestuia cu codul de la furnizor, asigurând o urmărire eficientă și actualizarea automată a prețurilor pentru a menține baza de date actualizată.

2. Normarea resurselor

Normarea implică realizarea automată a rețetelor pe baza resurselor în conformitate cu normele existente sau cu ofertele anterioare, facilitând o planificare precisă și eficientă a costurilor.

Aceste eforturi de pre-work nu doar că eficientizează procesele de ofertare, dar facilitează și o monitorizare mai bună a proiectelor în desfășurare și o raportare precisă, care poate oferi insight-uri valoroase pentru luarea deciziilor strategice.

Multe companii evită implementarea acestor etape preliminare din cauza incertitudinii legate de punctul de start, sau a temerii de a perturba lucrul ce ține de operațional.

Echipa eDevize are un program ghidat și structurat, cu ajutorul căruia navigăm prin aceste două etape într-un interval de doar două luni, fără a afecta operațiunile zilnice ale companiei

Acest proces nu numai că îmbunătățește eficiența ofertării, dar și poziționează companiile pentru succes pe termen lung, permițându-le să răspundă mai rapid și mai precis la cerințele pieței.