eDevize: crearea standardului ocupațional

Într-un context marcat de schimbări majore în peisajul calificărilor din România, eDevize se află în prima linie a eforturilor de a crea și implementa standardul ocupațional pentru Tehnician Devize și Măsurători în Construcții (cod COR 311215).

Inițiativa noastră vine în urma arhivării celor aproape 700 de standarde ocupationale.

La data de 21 iunie 2023, Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) a adoptat Deciziile 257 și 258, anunțând desființarea acestor standarde, rezultand în imposibilitatea susținerii cursurilor pentru aceste ocupații începând cu 1 ianuarie 2024, respectiv 1 septembrie 2023.

Cu toate acestea, Blocul Național Sindical (BNS) a adus o rază de speranță, reușind amânarea termenul limită până la 31 decembrie 2024 emițând un apel public către ministrul Muncii și Protecției Sociale.

În acest context, compania noastră a luat inițiativa de a crea standardul ocupațional pentru Tehnicianul de Devize și Măsurători în Construcții, văzând o oportunitate de a răspunde cererii publice și de a sprijini industria construcțiilor.

Cu aproximativ 1.000 de cereri pentru înscrierea la cursurile ANC, eDevize se află într-o poziție unică pentru a îndeplini nevoile de formare ale profesioniștilor din construcții. În condițiile în care ANC a oferit un eșantion de timp prelungit până la 1 ianuarie 2025, echipa companiei a decis să nu aștepte și să acționeze.

În prezent, echipa eDevize lucrează intens la dezvoltarea standardului ocupațional pentru ocupația Tehnician Devize și Măsurători în Construcții, împreună cu Ana Viziteu, colaboratoarea cu care se va finaliza și realizarea conceptului de standard. Acest concept va fi supus verificărilor stricte, realizate de Anca Niculae, pentru a fi asigurată conformitatea cu normele ANC și pentru a răspunde cu precizie nevoilor industriei.

Cu un angajament profund față de creșterea competențelor în domeniul construcțiilor, eDevize oferă cele mai bune soluții de învățare și încurajează profesioniștii să se înscrie la cursul acreditat pentru Tehnicianul de Devize și Măsurători în Construcții.

Înscrie-te la cursul acreditat oferit de către eDevize și alege să investești în dezvoltarea competențelor tale:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments