eDevize: Modificări legislative și funcții noi

Tehnologia avansează rapid, iar industria construcțiilor trebuie să țină pasul. eDevize, lider în soluții software pentru construcții, nu numai că a introdus șase funcții inovatoare, dar răspunde și la întrebările frecvente ale profesioniștilor din domeniu, demonstrând un angajament ferm față de nevoile și provocările sectorului.

Clarificări importante pentru profesioniști în urma eliminării scutirii de CAS

Am primit deseori întrebarea dacă recapitulația se modifică în urma eliminării scutirii de CAS pentru constructori. Răspunsul este simplu: nu se schimbă nimic. CAS-ul este o taxă a salariatului, iar în recapitulație se includ doar taxele explicite ale angajatorului, care în momentul de față se referă doar la CAM. Această clarificare este esențială pentru a înțelege corect responsabilitățile fiscale în industria construcțiilor.

HG 907: o nouă perspectivă asupra documentațiilor în construcții

HG 907 defineste etapele și conținutul-cadru pentru documentațiile tehnico-economice necesare atât pentru noi investiții în domeniul construcțiilor, cât și pentru lucrările de intervenții la construcții existente. Reglementările vizează proiecte finanțate total sau parțial din fonduri publice, asigurând un cadru clar și actualizat pentru desfășurarea activităților în sector.

Funcțiile noi din eDevize: o vedere de ansamblu

1. Actualizări în Devizul General Conform HG 907 – Capitolele 3.8 și 7 adăugate:

HG 907 defineste etapele și conținutul-cadru pentru documentațiile tehnico-economice necesare atât pentru noi investiții în domeniul construcțiilor, cât și pentru lucrările de intervenții la construcții existente. Reglementările vizează proiecte finanțate total sau parțial din fonduri publice, asigurând un cadru clar și actualizat pentru desfășurarea activităților în sector.

eDevize a răspuns prompt la schimbările aduse de Hotărârea 1116/2023, care modifică și completează Hotărârea Guvernului nr. 907/2016. Această actualizare legislativă redefinește etapele și conținutul documentațiilor tehnico-economice pentru proiecte finanțate din fonduri publice, și eDevize a implementat aceste schimbări prin adăugarea capitolelor 3.8 și 7 în Devizul General, asigurând astfel alinierea cu noile cerințe și eficientizând gestionarea datelor.

2. Foi de Atașament – Generare automată:

Generarea automată a foilor de atașament este un pas major în eficientizarea raportărilor de șantier, economisind timp și îmbunătățind acuratețea raportărilor.

3. Precizie și conformitate cu funcția de rotunjire a zecimalelor:

eDevize adresează provocările de aliniere cu cerințele Curții de Conturi prin funcția de rotunjire a zecimalelor pentru formularele F3, eliminând discrepanțele minore.

4. Etichete personalizabile și sortare pentru norme sau resurse:

Această funcție nouă permite o organizare detaliată și o analiză avansată, oferind utilizatorilor posibilitatea de a clasifica și de a analiza normele sau resursele eficient.

5. Eficientizarea proiectelor cu funcția de propagare normă:

Cu funcția de propagare normă, eDevize permite transmiterea automată a modificărilor de rețetă în întreaga investiție, reducând timpul de lucru și erorile manuale.

6. Analiză completă a proiectului cu pivoți similari Excel:

Oferind posibilitatea de a efectua analize complexe cu pivoți similari celor din Excel, eDevize aduce o nouă dimensiune în evaluarea și gestionarea proiectelor.

Inovația în serviciul eficienței și conformității

Aceste șase noi funcții, împreună cu răspunsurile la întrebările cheie ale sectorului și adaptările la HG 907, demonstrează angajamentul eDevize față de inovație și adaptabilitate. Prin aceste unelte, eDevize nu doar răspunde nevoilor actuale, dar și anticipează provocările viitoare ale industriei construcțiilor.

Pentru a testa noile funcții Edevize și multe altele puteți să solicitați o sesiune de consultanță personalizată pentru a vedea cum să maximizați eficiența acestor funcții noi și cum să vă asigurați că activitatea dumneavoastră rămâne la cel mai înalt standard de conformitate și eficiență.

eDevize îți aduce tot ce e mai bun din lumea ofertării: ușurința de utilizare a unui excel și puterea unui program specializat

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments