PRINCIPIILE OFERTĂRII DE SUCCES

Principiul 35 | Asociază automat articolele din listele de cantități din Excel cu rețetele proprii

În contextul optimizării proceselor de ofertare pentru proiecte, evoluția tehnologică a adus o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește eficiența și viteza cu care pot fi gestionate și procesate listele de cantități din Excel.

Primul avantaj major al acestor module este capacitatea lor de a importa orice listă de cantități direct din Excel. Importul elimină nevoia de introducere manuală a datelor, reducând astfel timpul necesar pregătirii ofertelor și minimizând riscul de eroare umană.

Mai departe, aceste module se disting prin adaptabilitatea lor. Pe măsură ce utilizatorul face selecții și asocieri între diferite articole și prețuri, programul învață pe baza acestor alegeri.

Prin algoritmi de învățare automată, sistemul devine capabil să propună asocieri relevante în viitor, pe baza alegerilor făcute de utilizator în trecut.

În cadrul unor viitoare lucrări, unde se regăsesc articole similare sau identice cu cele din proiectele anterioare, programul oferă posibilitatea de asociere automată. Acest lucru înseamnă că, pentru articolele recurente ofertarea poate deveni un proces aproape instantaneu, eliminând necesitatea verificărilor repetitive și a selecțiilor manuale.

Cum poți lucra efectiv în programul eDevize, cu acest modul:

Pasul 1. Selectează opțiunea Import liste customizate

Pasul 2. Selectezi importul unui fișier tip Bill of Quantities, fără prețuri:

Pasul 3. Realizezi importul, selectând calea fișierului pentru care vrei să realizezi acest import.

Pasul 4. Selectezi coloanele importante pentru import:

Pasul 5. După ce ai apăsat ”Ok”, toate articolele din Excelul tău, cu cod, descriere, unitate de măsură și cantitate, vor fi adăugate sub formă de norme compuse în deviz:

Fiecare articol este creat ca normă compusă întrucât, de cele mai multe ori ne lovim de articole comasate, nu doar de operații simple.

Pasul 6. Adaugă, apăsând pe iconita de ”plus” verde, articole din baza proprie sau din cea online:

Pasul 7. Odată introdus orice articol (fie ca este un articol propriu, fie că este unul din baza online eDevize), programul va face corelarea dintre denumirea articolului importat din Excel și denumirea rețetei pe care o introduci.

Pasul 8. După ce vei finaliza ofertarea acestei lucrări, și va fi rândul unei alte lucrări unde vei avea articole asemănătoare, vei putea să realizezi o asociere automată pentru cele deja corelate într-o fază anterioară.

Pasul 9. După ce asocierea s-a realizat, trebuie doar să intervii asupra articolelor pentru care programul nu a avut vreo corelare și să faci ajustarea prețurilor.

Modalitatea de lucru prezentată este simplă și flexibilă. Însă, în cazul în care ai nevoie de clarificări sau detalii privind modul de lucru, nu ezita să ne contactezi.

Prin automatizarea procesului, nu numai că se economisește un timp semnificativ, dar se îmbunătățește și acuratețea ofertelor.

Această inovație reprezintă un pas important în direcția eficientizării și optimizării proceselor din domeniul construcțiilor, permițând profesioniștilor să se concentreze mai mult pe aspectele strategice ale lucrărilor lor.