PRINCIPIILE OFERTĂRII DE SUCCES

Principiul 45 | Departamentul de ofertare: standardizare sau haos?

Principala cauză a pierderii timpului în cadrul oricărui departament din construcții, inclusiv al ofertării, este lipsa unei standardizări a modului în care se lucrează.

Cu cât departamentul crește, cu atât această standardizare este mai dificil de realizat și apoi de respectat de către persoanele din acel departament.

În ultima perioadă, am observat din ce în ce mai des această nevoie, iar problema – de cele mai multe ori, apare din următoarele motive:

  1. Persoanele din departament susțin că nu doresc să schimbe sau să îmbunătățească modul de lucru și, pentru că sunt persoane cu experiență, le respectăm în totalitate decizia.
  2. Nu există un ecosistem monitorizat automat, prin care persoanele pot folosi un singur template, cu aceleași rețete și materiale de construcții, notate consistent într- un singur mod, fără a exista duplicări. Un astfel de ecosistem ajută foarte mult, dar
    este foarte greu de acceptat de persoanele reticente la schimbare, iar aceste persoane sunt, de multe ori, cele cu cea mai mare experiență.

De ce este importantă această consistență a datelor?

Răspunsul este unul foarte simplu: fără consistență, nu ai control și este foarte greu să faci o analiză pe ofertele tale, atâta timp cât acestea sunt scrise diferit.

Cum soluționăm?

În cazul în care vrei să te ajutăm să crești consistența în departamentul de ofertare din care faci parte, eDevize.ro pune la dispoziție un set complet de facilități care te ajută să menții o bază de date curată și prin care poți face analize riguroase pe toate investițiile realizate în cadrul companiei.

La ce eveniment participăm în luna mai?

eDevize va fi prezent la INNOCONSTRUCT 2024: Solving the Digital Puzzle in Construction, conferința internațională dedicată digitalizării în construcții.

Vino să mă întâlnești pe 29-30 mai la UTCB Conference Center, unde voi explora tema
Construcții în era AI”. Discuția va aborda digitalizarea și procesele de ofertare, fiind parte a panelului 3 – Instrumente digitale și tehnologii inovatoare în construcții, programat pentru a doua zi a conferinței, 30 mai 2024.

INNOCONSTRUCT 2024 este o oportunitate de a învăța direct de la lideri și experți, de a explora cele mai recente inovații și de a construi parteneriate durabile. Ediția de anul acesta este specială, focalizându-se pe clarificarea procesului de digitalizare pentru firmele de construcții.

Participanții vor beneficia de un format nou, cu paneluri și dezbateri pe teme precum BIM în practică și digitalizarea în construcții, plus subiecte detaliate în cadrul meselor rotunde și workshop-urilor tematice, în ambele zile ale conferinței

https://innoconstruct.ro/ – înscrie-te la cel mai important eveniment dedicat digitalizării sectorului de construcții din România!

Selectează opțiunea „Deschiderea comparativului de oferte” din meniul care apare.

3. Vizualizarea Diferențelor

Ultimul pas este analiza și vizualizarea diferențelor între ofertele subcontractorilor.

eDevize permite identificarea rapidă și eficientă discrepanțelor dintre denumirile articolelor, cantități și prețuri.

Acest aspect este important pentru luarea unei decizii informate.

În fereastra comparativului de oferte, examinează coloanele și rândurile care indică denumirea articolelor, cantitățile și prețurile.

eDevize va evidenția automat diferențele, facilitând identificarea locurilor unde există variații între ofertele subcontractorilor.

dd

Prin urmarea acestor pași, puteți utiliza eDevize pentru a compara ofertele de la subcontractori într-un mod structurat și eficient.