Programul Accelerator eDevize: grupa nouă începând cu mai 2024

Tehnologia joacă astăzi un rol crucial în remodelarea fiecărui aspect al vieții și al afacerilor, iar industria construcțiilor nu face excepție, confruntându-se cu provocări unice care variază de la eficiența proceselor până la transparența costurilor.

Identificând aceste provocări, la eDevize am inaugurat Programul Accelerator, un punct de referință inovativ destinat să ghideze companiile din sectorul construcțiilor către adoptarea soluțiilor digitale.

În luna mai 2024, un nou grup de participanți va avea oportunitatea de a se alătura programului, cu obiectivul clar de a digitaliza și optimiza procesele de estimare, ofertare și achiziții, atingând un grad de automatizare de peste 80%.

Cu o durată de 5 luni, programul se bazează pe o fundație solidă de cunoștințe și experiență acumulată de eDevize încă din 2009. Inițiativa vizează identificarea și rezolvarea provocărilor întâlnite în procesele tradiționale de ofertare, estimare și achiziții, cum ar fi gestionarea ineficientă a resurselor, discrepanțele între diferite documentații și dificultățile de organizare și analiză post-execuție.

Cu un curriculum care combină sesiuni de formare atât online, cât și în întâlniri fizice, participanții vor fi ghidați de specialiști cu peste un deceniu de experiență în domeniu.

Digitalizarea în acest context nu se limitează doar la automatizarea sarcinilor repetitive; ea redefinește modul în care resursele sunt organizate, cum sunt normate și ofertate lucrările, și cum se realizează analiza investițiilor. Un rol cheie în acest proces îl joacă tehnologiile de inteligență artificială, care permit identificarea automată și categorisirea resurselor, crearea de rețete conform standardelor interne, și asocierea articolelor din listele de cantități cu normele proprii.

Aceste instrumente nu numai că eficientizează procesele, dar oferă și o perspectivă mai clară asupra gestionării costurilor și a eficienței proiectelor.

Programul pune un accent puternic pe colaborare și pe lucrul în echipă, creând un mediu care stimulează schimbul de idei și explorarea de noi tehnologii și metode de lucru. Această abordare nu doar facilitează adoptarea soluțiilor digitale, dar marchează și un pas important către un viitor mai sustenabil și eficient în industria construcțiilor.

În plus, Programul Accelerator introduce două fluxuri esențiale: Pre-work și Re-work. Fluxul Pre-work se axează pe organizarea resurselor, normarea, ofertarea avansată și asocierea automată a articolelor din liste de cantități cu normele interne, pregătind astfel terenul pentru un proces de ofertare mai rapid și mai precis. Pe de altă parte, Fluxul Re-work se concentrează pe reevaluarea și ajustarea proceselor post-ofertare și post-execuție, permițând companiilor să își optimizeze eficiența și să reducă costurile prin actualizarea rețetelor și ofertelor în funcție de nevoile identificate.

Aceste fluxuri reprezintă coloana vertebrală a programului, oferind un cadru solid pentru transformarea digitală în industria construcțiilor și promovând o viziune îndrăzneață și o metodologie practică pentru companiile participante.

Programul Accelerator eDevize nu este doar o oportunitate de a îmbunătăți procesele interne ale companiilor participante, ci și un angajament față de inovație și excelență în domeniul construcțiilor.

Lansarea noii grupe în luna mai reprezintă o invitație deschisă către toți cei care doresc să facă parte din avangarda digitalizării în construcții, să descopere perspective noi și să influențeze dezvoltarea viitoare a domeniului.

Vrei să afli mai multe despre Programul Accelerator?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments